Hoe het begon

Het is 1992. Ik heb een goede baan op een reclamebureau, een leuke vriend, lieve familie en goede vrienden. Ogenschijnlijk klopt het allemaal, maar toch ben ik onrustig en somber en heb ik het gevoel dat mijn leven allesbehalve compleet is. Is dit het nou echt? Ik heb het gevoel dat ik in een klein bootje in een storm op zee zit, behoorlijk stuurloos...

In mijn zoektocht kom ik terecht bij Handleeskundige Lies Franse. Ik ben 28 jaar en nogal sceptisch: ze gaat mij toch niet vertellen wie ik ben? Dat weet ik toch zelf wel? Na een kwartier zit ik op het puntje van mijn stoel. Waar ik na een jaar therapie nog niet veel wijzer ben geworden, legt Lies in een uur tijd mijn hele leven op tafel in begrijpelijke taal. Ze vertelt gedetailleerd over mijn talenten en valkuilen en benoemt en passant waar mijn gevoel van onvrede vandaan komt. Het lijkt alsof ik in mijn dagboek lees.. Ook die dingen die ik niet makkelijk bespreek met familie en vrienden komen aan bod en ik voel me behoorlijk naakt. Het rare is, ik weet het allemaal. Ik heb alleen jarenlang mijn best gedaan om vast te houden aan mijn patronen en een leven te leiden wat leuk was, maar niet écht de kern raakte. Een halfuur later ben ik om: dit is wat ik te doen heb in mijn leven!

Vanaf dat moment staat mijn hele leven op z'n kop en kom ik in een emotionele achtbaan terecht: mijn vriendje verbrak de relatie, ik zeg mijn baan op en geef me op voor de driejarige opleiding Handlezen bij Lies Franse. Ook begin ik aan een opleiding Natuurgeneeskunde. Een mooie opleiding, maar daar  vind ik niet wat ik zoek en vlak voor het examen stop ik ermee. Ik heb sindsdien meerdere opleidingingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling gevolgd (o.a. NEI-opleiding, coachingsopleiding, familie-opstellingen), maar alles in dienst van het handlezen, dat altijd de rode draad en mijn grote passie is gebleven.

Foto: Robert Elsing

Stilte

Al zou je het niet zeggen met mijn werk (tijdens de consulten en het lesgeven praat ik continue), ik hecht steeds meer belang aan de stilte... Zodra het even kan zoek ik dan ook graag de rust op in ons volkstuintje of aan het strand. Mocht je met mij willen meegenieten van een stilte momentje, klik dan hier voor een prachtige zonsopgang! (Met dank aan Frank van Munster van www.type3ontwerp.nl). 

De Praktijk

Mijn praktijk bestaat dit jaar 24 jaar. Ik geniet intens van mijn werk. Ik heb duizenden paar handen gelezen en tientallen mensen opgeleid. Ik vind het fantastisch iedere keer weer bijzondere mensen te ontmoeten met hun eigen, unieke verhaal. Handen ontroeren mij enorm; alleen al het feit dat ik dat persoonlijke verhaal vanuit de handen mag verwoorden, dat is toch prachtig?

Ik geef consulten, workshops, bedrijfssessies en een driejarige opleiding Handanalyse & Coaching. In september 2013 is mijn boek, Het Handleesboek, verschenen bij uitgeverij AnkhHermes. 2e druk: voorjaar 2017 (paperback).

Mijn missie is om mensen te inspireren en via de handen inzicht te geven, zodat ze zich (weer) met zichzelf kunnen verbinden en zich bewust worden van hun talenten en mogelijkheden, valkuilen en verlangens.

In het handlezen heb ik mijn passie gevonden. En jij? Durf jij je hart te volgen of zitten er nog ‘mitsen’ en ‘maren’ in de weg? Ik neem je in een handlezing graag mee op een spannende, ontroerende en verrassende ontdekkingsreis!

Wil je mijn privacyverklaring lezen? Klik dan hier 

  • Google Places Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram